Sebelum ia pergi... part 1.


Sebelum abah pergi..
Sempat lah Yuse belikan arwah abah Set Kencing Manis dari Shaklee..

Peristiwa di Mydin,..
" Abah..jom check kencing manis kt farmasi tu.." kata emak..
Abah kata .." ish...tak payah...". Yuse terus ajak abah..." Jom lah abah...check je.."

Bila dh check...bacaan gula dalam darah abah tinggi..36 (tahu 36 je..sbb kertas check x tau mana arwah abah letak)..terkejut kitrg...yg tukang check pun terkejut...

Patutlah abah semakin kurus dan tak lalu makan...nampak sangat perubahan pada abah..Kami semua risau tengok keadaan abah..

Esok paginya...terus Yuse cari kt google Set Kencing Manis Shaklee..

Sambil tu Yuse whatsapp lah kawan Yuse yg Yuse dh biasa beli vitamin/suplemen Shaklee..
Yuse ceritalah bacaan gula dalam darah abah Yuse tinggi..lepas tu x de selera nak makan...

Is pun cadangkan vitamin/ suplemen 
+ B-COMPLEX (klik untuk manfaat utama)
+ GLA COMPLEX (klik untuk manfaat utama)

Nak tahu bagaimana Set Kencing Manis Basic ni berfungsi untuk turunkan kadar gula dalam darah???


B COMPLEX  
+ menukarkan lemak, karbohidrat dan protein kepada TENAGA sekaligus mengurangkan  masalah 
 keletihan.

GLA COMPLEX
+ menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua, Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.


Kiranya masa itu, masih sempat nak turunkan kadar gula dalam darah abah..
Yuse pun belikan lah abah Set Kencing Manis (BASIC) ni..sambil tu kitrg jaga pemakanan abah..tak kurang dan tak lebih..kurang ambil gula pun bahaya juga..so kadar2 sahaja..

Setiap pagi akan ingatkan abah dan siap2 letak letak B-COMPLEX dan GLA COMPLEX dalam pillcase. Selepas sarapan, abah akan makan..Alhamdulillah..selepas sebulan abah amik..abah buat check kandungan gula dalam darah..bacaan kandungan gula dalam darah abah menurun jadi 32 untuk bulan pertama..abah cdg next month nak check lagi..

Kebetulan, GLA COMPLEX abah dah habis..Yuse order lagi untuk abah...
Mujur dah jadi AHLI SHAKLEE..so harga berbaloi lah..

TETAPI...tak sempat abah arwah abah nk check untuk next month...abah pergi menghadap Ilahi (dah sampai janjinya)..niat abah nak check untuk next month jugak tak kesampaian.. GLA COMPLEX pun abah tak sempat nak habiskan...

Syukur..doktor yang periksa abah pun kata...Arwah abah Yuse sihat..tiada masalah kesihatan yg lain..

Bagi yg masih ada abah dan emak..hargailah dan jagalah mereka selagi masih ada..jangan lah berkira dengan mereka..jika dikirakan..mereka lebih banyak pengorbanan kepada kita..

So..SET KENCING MANIS (BASIC) ni telah berjaya dan selamatkan masalah kencing manis arwah abah Yuse..Tengok..yg BASIC pun dah mampu kurangkan dan mencegah..apatah lagi yang fullset kan..

Nak order Set Shaklee dgn Yuse, boleh sms/Whatsapp Yuse : 

HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM DAN SELEPAS PEMBELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF 
(PERCUMA DAN BERTERUSAN)

Set Shaklee yang boleh anda dapatkan konsultasi percuma dan jadual pemakanan berterusan sebelum dan selepas pembelian:

+ SET BERPANTANG DAN PENYUSUAN
+ SET KESUBURAN SUAMI ISTERI
+ SET KEHAMILAN
+ SET KECANTIKAN KULIT
+ SET PELANSINGAN KONSEP 3B
+ SET RESDUNG / ASMA / ELERGI / EKZEMA
+ SET KESIHATAN SENDI DAN TULANG
+ SET KESIHATAN KANAK2 / ANAK PINTAR
+ SET TAMBAH BERAT
+ SET DIABETES / DARAH TINGGI
+ BUASIR / GOUT / MIGRAIN













0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts