Jumpa dengan Mama-mama SHAKLEE

Pertemuan yang tidak disangka...walaupun sudah dirancang...
Syukur dengan izin Allah s.w.t...kami dipertemukan di Bangi.

Alkisahnya...bila Mama Is bagi tahu yang ada talk Shaklee di MIRC Bangi pada secret group SHAKLEE TERHEBAT (THE SECRET SIBLINGS)  kitorang. Yuse pun terus respon..bagi tahu yang hari Ahad Yuse akan ke Bangi sebab ada urusan yang perlu diuruskan hari Isnin tu...

Last minit Yuse ke Bangi hari Sabtu..so hari Ahad tu Yuse usaha nak jumpa jugak..so, hari Ahad dah buat appoinment dgn Batman awal-awal..kene bawak Yuse pg jumpa Mama Is dengan Mama Zana..smp kitorang gaduh..sebab Batman lambat..hahhah.. (Lepas tu baik balik...phewwitt).

Jeng jeng jeng...pada pukul 5 petang..Mama Is share location kt whatsapp..dan pukul 5 lebih Batman sampai..dan terus ke lokasi yang dijanjikan. Sampai sana dari dalam kereta dah nampak Mama Zana dgn Papa Addy dalam restoran tu..hihih

Waktu nak parking kereta tu..nampak pulak Mama Is tengah tolak stroller..nampak Irine jugak...u so cute Irine..muah muah muah... So, Batman pun parking kereta sebelah kereta Mama Zana..dan Mama Is parking kereta sebelahnya..nampak tak betapa rapatnya kami..kereta pun nak parking sebelah-sebelah..hahhaha..

HATI time tu dup dap dup dap..sebab ini first time jumpa Mama Is dgn Mama Zana..sebab sebelum ni kitrg just contact dgn whatsapp dan call je..yelah berhubung dengan Mama Is just nak order barang Shaklee dari sebelum jadi Ahli sampai lah menjadi Ahli Shaklee dan Anak Shaklee kepada Mama Is dan Cucu Shaklee kepada Mama Zana..

Masuk kedai terus salam dan peluk Mama Zana..Ya Allah...sangat comel..rasa nak picit2 pipi tu...hihi.. lepas tu..salam dan peluk Mama Is pulak..owh..so cute jugak...yg ni smp pegang2 pipi Mama Is..sebab teruja..Yuse pun senyum smp ke telinga.tau..hahha..

Yuse duduk depan Mama Zana..dan sebelah Irine dan Mama Is.. kitorang sembang pasal Shaklee dan hal-hal lain..Mama Is dan Mama Zana share apa yang diorang dapat waktu pegi talk tu..Mama Is dan Mama Zana nak Yuse ikut jejak diorang menjadi Supervisor Shaklee..Inshaallah..Yuse akan usaha ke atas tu..dan dalam setiap doa..itu lah yang Yuse sebut. Amin...

Kitorang pun order lah minuman dan makanan..Yuse just minum je sebab dah kenyang..ambik aura..Mama Zana suruh Yuse share makan mertabak..biar smp aura Supervisor katanya..Amin..amin..amin..

Seronok sangat..Yuse sempat share story Yuse tentang ada kawan yang nak jadi Ahli Shaklee sebab nak tambah pendapatan keluarga..lepas tu share tentang customer Yuse yang lain. Alhamdulillah..selepas jumpa Mama Is dan Mama Zana ni..terasa lain sangat..rasa semangat nak berjaya tu membuak-buak dengan push factor Yuse demi Mak dan Keluarga..dengan nasihat dan semangat yang Mama-Mama ni sampaikan..

Sebelum balik kitorang bergambar beramai-ramai...adik Batman yg tolong ambilkan..hihih..TQ Adik Ijam.. 

Ini lah family Shaklee yang hebat, ceria dan comel-comel belako... Ikatan silaturrahim kami kuat bukan hanya sekadar dalam perniagaan, malah kami bagai satu family..sharing and caring each other.


Cantik kan gambar ni..dari kiri Mama Zana,tengah Mama Is dan Irine, kanan tu Yuse..kami memang mengaku yang kami ni COMEL.hahahha...

Ni baru sikit..kalo jumpa all family Shaklee mesti meletup-letup..hahhaha. TQ Mama Zana atas hadiah yang comel dan cute tu...


Ni pulak dengan Irine..dapat jugak bergambar dengan Irine..main cak cak...sampai gelak..Yuse memang suka budak2...hihihi..

Semoga pertemuan dan perniagaan ini dirahmati dan diberkati Allah s.w.t. Semoga ilmu yang dicurahkan juga diberkati..Amin..amin..amin..
So, memang tak rugi tau jadi Ahli Shaklee ni..bukan sekadar berjaya dalam perniagaan Shaklee je..malah ikatan kekeluargaan kami sangat erat.

Doakan Yuse jugak ye Mama-Mama Shaklee.




2 comments:

  1. ok lepas ni time kami pulak jumpa cikgu yuse, standby

    ReplyDelete
  2. hahahah...boleh...lagi kuat lah auranya..jumpa mama dgn babah..

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Recent Posts