Omega Guard Shaklee yang sihat.


Sempena bulan November ni..
PROMOSI SIHAT NOVEMBER 
sebab Omega Guard adalah minyak ikan terbaik di dunia ni buat promosi dan potongan harga luar biasa.

Terdiri daripada 7 Asid Lemak Omega3 semulajadi iaitu EPA (Elcosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), EDA menyihatkan jantung dan sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan dan fungsi otak. 
Omega guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan Asid Lemak Omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi.
Omega Guard juga menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum dan merkuri yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
Satu hidangan Omega (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega 3.


Omega Guard ni berkhasiat pada yang menghadapi masalah seperti :


Tetapi..apa kelebihan Omega Guard ni...hmmm


Meh Yuse, share skit testimoni pengguna yang mengambil Omega Guard secara konsisten untuk atasi masalah asma:

Tindakan ibu bapa yang memberi Omega Guard Shaklee kepada anak mereka yang menghidap asma adalah satu tindakan yang bijak demi masa hadapan anak-anak.
Ini adalah langkah pertama untuk mengurangkan penggunaan inhaler sekaligus dapat hidup tanpanya suatu hari nanti.
Tiada inhaler tiadalah steroid.
InshaAllah..dengan izinNya Omega Guard dapat membantu menangani penyakit asma anak anda.

========================================================================

======================================================================

Asma adalah penyakit kronik yang berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit. Meskipun ia tidak boleh diubati, asma masih boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah pakar-pakar turut menganggarkan 80% daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan sempurna bagi menangani penyakit berkenaan. Walaupun ia tidak dijangkiti, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Salah satu kebaikan Omega Guard Shaklee membantu menangani penyakit asma. Menurut satu kajian yang dijalankan di Indiana University, mendapati golongan dewasa yang mempunyai tahap asma "mild to moderate persistent asthma", yang mengambil suplemen Omega 3 setiap hari dalam masa 3 minggu menunjukkan pengurangan penggunaan "emergency inhaler" sebanyak 31%. Ini menunjukkan mereka tidak lagi terlalu bergantung pada ubat sedutan yang mempunyai steroid itu.

Kanak-kanak mudah dan lebih terdedah kepada asma, tetapi ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut. Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan  ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan.

Kajian juga ada mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ini memberi gambaran bahawa pengambilan minyak ikan ini dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghadapinya.

=====================================================================Nak order Set Shaklee dgn Yuse, boleh sms/Whatsapp Yuse : 

HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM DAN SELEPAS PEMBELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF 
(PERCUMA DAN BERTERUSAN)

0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts