6 Tips Rawat Rambut Bercabang.

Assalamualaikum semua..
Salam sejahtera..

Sebelum ni Yuse sharekan dengan korang jenis-jenis rambut dan cara atasi rambut berkelemumur. Banyak masalah rambut ni sebenarnya..hiih. Rambut bercabang tau tak?? Rambut bercabang ni hampir kepada nak rosak jugak lah. Waktu kecil dulu Yuse ada masalah rambut bercabang ni. Yuse ambil tindakan potong rambut je..tapi sampai bila kan..nak jugak berambut panjang. Alhamdulillah, sekarang tiada lagi rambut bercabang.


* Khas dalam skop : RAMBUT KELEMUMUR/ BERCABANG/ GUGUR / ROSAK / BERMINYAK *

Rambut bercabang ni sering kali terjadi dengan bahan kimia seperti membuat rawatan, meletakkan warna, meluruskan dan sebagainya, Apabila ini terjadi, ia boleh mengakibatkan rambut mudah bercabang, Selain tu, sinaran matahari yg tertalu terik pada rambut dan pencemaran udara pun boleh beri kesan. So, jom kita merawatnya sebelum ia merebak ke bahagian rambut yang lain dan membuatkan ia menjadi semakin rosak.

6 tips untuk mengatasi masalah rambut bercabang:

1. Penggunaan Perapi Rambut
- Perapi rambut yang digunakan selepas bersyampu bertujuan untuk melembutkan rambut dan mengurangkan kekusutan rambut.

2. Rajin merapikan rambut
- Jangan biarkan rambut korang terus memanjang tetapi tidak dirapikan bahagian hujungnya. At least, 6 bulan sekali rapikan bahagian hujung rambut. Selain buat potongan rambut kembali rapi ia juga mengurangkan masalah rambut bercabang.

3. Penggunaan mayonis pada rambut bercabang
- Nyum nyum mayonis..Tapi bukan untuk dimakan ye. Mayonis ni bermanfaat untuk melembutkan rambut dengan cara meletakkan satu sudu besar makan mayonis pada rambut, lalu bungkus rambut korang menggunakan 'shower cap'. Biarkan selama 10-15 minit dan bilas menggunakan syampu hingga bersih.

4. Penggunaan sikat.
-Gunakan sikat yang bergigi jarang supaya dapat mengurangkan kecederaan kepada kulit kepada semasa menyikat rambut yg kusut. Dengan ini, kulit kepala korang tidak memgalami sebarang kecederaan dan rambut pun tidak mudah rosak.

5. Elakkan penggunaan air panas semasa mencuci rambut
- Memang ada yang selesa menggunakan air panas untuk mandi dan mencuci rambut. Tapi korang tahu tak, rambut akan kehilangan kelembapan dan mengakibatkan rambut kering serta bercabang.

6. Set Syampu Prosante dan Suplemen Zinc Complex
- Ha..dalam Set Syampu Prosante ni, ada khasiat yang tersendiri dan kenapa ia bagus. Set Syampu Prosante InshaAllah boleh membantu. Tapi apa Syampu Prosante ni?


Tak lah kene beli semua..hihi...setiap produk ada fungsi dan peranan tersendiri nak rawat masalah rambut berkelemumur ni tau...tetapi sebelum tu nak bagitahu dulu APA YANG TIADA DI DALAM PROSANTE TETAPI ADA DALAM SYAMPU YANG LAIN???

Produk Prosante hanya menggunakan ramuan canggih berteknologi tinggi (state- of - the - art) yang membantu struktur semulajadi rambut, keseimbangan minyak / kelembapan, ketebalan yang sihat, lantunan dan bersinar.

- tiada Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Natrium Laureth Sulfat (SLES)
- tiada Cocamide DEA atau Lauramide DEA
- selamat untuk semua jenis rambut, walaupun diwarna atau dirawat kimia
- keseimbangan pH
- tiada minyak yang menyebabkan tersumbat
- tiada Propilen Glikol
- tiada Quaternium 15
- tiada bahan pengawet "Penderma Formaldehyde" (seperti Imidazolidinyl Urea ATAU Diazolidinyl Urea)
- tiada warna atau bahan pewarna
- tidak mengeringkan, tidak menanggalkan
- diuji oleh dermatologi
- diuji secara klinikal
- tidak menyebabkan folikel rambut tersumbat
- tidak diuji KE ATAS HAIWAN.

Yang pasti Syampu Prosante ni SELAMAT dan HALAL digunakan tanpa rasa WAS-WAS..bahan pun semulajadi. 

Ok untuk Set Syampu Prosante untuk rawat rambut bercabang :






Ok..Set Syampo Prosante InshaAllah boleh membantu mengatasi masalah rambut bercabang ni. Harga pun tak lah sampai beratus-ratus nak buat treatment...just rawat guna syampu, pelembap dan suplemen..
..sayang duit atau rambut??
Usah risaukan tentang BAHAN KIMIA, Prosante tidak menggunakan BAHAN KIMIA untuk merawat masalah ini. Tetapi  FIKIRKAN BAGAIMANA NAK BUANG SEMULA BAHAN KIMIA YG SUDAH MENYENTUH RAMBUT KORANG...jeng jeng jeng...

Testimoni:



Jika anda berminat, saya adalah RAKAN SHAKLEE anda yang sedia membantu. Cara pengambilan yang betul juga akan saya berikan. Anda boleh hubungi saya melalui :


Call/SMS/Whatsapp : 013-6406793
Emel: yusenazuinyusof@gmail.com



0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts