Hadiah : Melawat Zoo Taiping 2014

Assalamualaikum..

Yuse saja nak share alkisah Yuse pg Zoo Taiping hari Khamis ( 4/12/2104) ari tu..cadangnya nak pergi AEON Taiping Mall je...tgk2 Batman bawak pergi Zoo Taiping..hihihi...TQ Batman..


Tiket untuk masuk ke Zoo Taiping bagi DEWASA RM 16.00, dan pada hari yg sama..dapat jugak hadiah dari Mama Is (Mama Shaklee) sebab prestasi Yuse untuk bulan November. Alhamdulillah..Terima kasih Mama Is.

Sebenarnya dah lama tak pergi ke Zoo Taiping, last pergi pun tak ingat bila. So hari tu macam teruja sebab dah lama tak tengok pertembungan hidupan liar yang hebat...cewaahhh...nk tgk binatang-binatang kt sana. Zoo Taiping pada waktu Yuse pergi tu, sedang dalam pembaikian, mb nak tambah lagi bilangan binatang kot..dan nak baiki semula tempat tinggal hidupan kt sana.

Banyak binatang kt sana waktu Yuse datang, ada yang sedang tunjuk aksi..ada yg sedang tidur..ada yang kebosanan..hihih... paling kelakar...ada binatang yg Yuse sedang capture gmbr, siap boleh bagi punggung dan buang air kecil...hahhaha...tapi sangat best...dapat jumpa dan tengok binatang secara dekat.


Ini arnab...Yuse pernah menangis sebab Heminoptera..

Singa yang kebosanan....

Buaya yang sedang celik matanya..tapi tak bergerak...hati-hati ye..

Musang yang sedang tidur...comel tau..

Opss...ni buaya lagi...dekat sgt waktu ambil gambar ni...mata tu sedang celik...sedang bersantai tu..

Bangau dan zirafah...bestnye kalau dapat belai zirafah tu kan..

Yeahh..dapat bergambar dengan zirafah..tapi zirafah tu buat aksi spontan...hahhha

Burung unta...krik krik krik...

Dengan unta dan kancil...

Badak sumbu duduk pintu belakang...kt depan bagi punggung...

Gajah adalah binatang yg last sekali jumpa sebelum keluar... time ni gajah tgh makan petang...sangat comel...kan best kalau dapat naik..tapi Yuse geli...hihihi..

Sangat seronok..ini je gambar yg Yuse blh kongsikan...
Opss..gambar Batman tak ada pulak..hihih

 


TQ Batman..tak dapat tgk HERO BIG 6 pun tak mengapalah...hihiih

Pada yang nak datang buat lawatan ke Zoo Taiping bolehlah sempena cuti sekolah ni kan...
Riadah sambil belajar.










0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts