Buncit Ke??


Cabaran yang perlu di sahut.. Hip Hip Hooreyyyy !!!

2 Januari 2015 . Buncit ke???

Sebelum ni Yuse dah buat dah entry tentang 8 TIPS PERUT BUNCIT JADI RATA.  Ha..korang klik lah link tu..tips yang senang dan special..Selalunya..bab2 nk ratakan perut takut dengan buncit tu lah yang dikejar kan. Sebenarnya, perut buncit pun orang tengok..perut tak buncit pun orang tengok. Yang tak buncit tu..mesti yang tengok tu akan tertanya.. "Kempisnye perut die..badan biasa2 je.." Lepas tu tengok perut sendiri sambil berkata " Kenapa buncit ek..ishhh, tak boleh jadi ni. "

Sebenarnya, banyak yang boleh mempengaruhi macam mana perut boleh buncit. Pemakanan salah satunya, if makan main tibai je..macam mana nak kempis..dah confirm2 lah makanan yang ditibai tu pergi ke perut dan akan tinggalkan lemak-lemak dan toksin kt sekitar perut dan usus. Bila dah banyak terkumpul..jadi lemak-lemak degil, susahlah nak kempis..confirm lah BUNCIT.. buncit ke??

Ada yang suka dengan perut buncit..tapi tu terpulang lah..dan ada yang rimas dengan perut buncit sebab malu..yelah pakai baju apa2 pun..mesti nampak perut tu.hmmm. Perut buncit ni sebenarnya tanda-tanda awal penyakit tau..jangan main-main dengan buncit ye.



Gemuk tak semestinya buncit..dan yang kurus mesti ada yang buncit. Cuba korang buang langkah-langkah ni..mana lah tau kot2 berjaya kempiskan perut yang buncit tu.

KAWAL MAKAN.
- nak perut kempis kenelah jaga dan kawal makan. Caranya senang je, makan sedikit tetapi kerap. So,sekali makan tu janganlah makan banyak sampai tak boleh nak bernafas dan bangun.Hihihi. Ingat, berhenti makan sebelum kenyang..bukan selagi muat selagi tu kita sumbat. So, cuba korang makan tu sambil tu bahagikan space perut tu kepad 3 bahagian. 1 bahagian untuk makanan, 1 untuk minuman dan 1 lgai untuk udara.Barulah perut tu seimbang. 


JANGAN MINUM SAMBIL MAKAN.
- selalu kene marah waktu kecik2 dulu..sebab makan minum..makan minum...tu sebablah perut jadi buncit. So, mana yang selalu buat tabiat ni,cuba korang minum sedikit air sebelum makan, lepas tu makan sampai habis. Bila dah habis yang korang makan dalam pinggan tu, baru lah korang minum air. Ada yang minum air buah, ada yang minum air manis.. tapi seeloknya minum air kosong. Cuba korang amalkan tips yang ini, lepas tu tengok selepas 1 -2 minggu, apa jadi kt perut korang. MESTI TERUJA.


KEMPISKAN PERUT DENGAN CARA KORANG COVER PERUT WAKTU BERGAMBAR.
- yang ni kat mana-mana pun boleh buat, bukan bila nak ambil gambar je. Hihihi.. Sambil buat kerja rumah pun boleh, sambil jalan-jalan pun boleh..sambil korang scroll FB pun boleh buat. Senang je buatnya. 1. Tegakkan tulang belakang, tahan nafas dan sedut perut ke dalam. 2. Tahan dalam 25-30 saat. 3. Lepas tu korang lepaskan..jgn lama2 plak..biru nanti. Lagi rajin korang buat, lagi kempislah perut tu.


DETOX.
-  selalunya..perut buncit dan masalah berat badan pun disebabkan oleh toksin yang dah lama dan dah tepu dalam badan. Dalam sehari, berapa kali korang detox?? Ada tak yang tak pernah detox dalam 1 hari ke 2 hari. BAHAYA tu tau..ntah apalah yang ada dalam perut tu..  tak nak perut korang susah nak bagi detox dan nak tahu kenapa ?? Ini sebabnya.. klik sini.!!!


SENAMAN UNTUK KEMPISKAN PERUT.
- kalau malas, lagi buncitlah perut tu..lalalalalala... Bukan susah pun nak buat senaman perut ni..sambil tengok Sin Chan ke..tgk Slot Azalea ke..tgk Carekarama pun boleh buat. Buat je senaman SIT UP..dalam 10 kali buat pertama kali..Janganlah terus buat banyak kali, nanti terkejut urat perut tu...langsung x blh makan..Contoh kali pertama 10 kali, kali kedua esoknya 15 kali, kali ketiga esoknya 20 kali.. Rajin buat SIT UP ni, percayalah cantiknya perut korang tau. Macam perut saya. erkkk.


SET PERUT BUNCIT SHAKLEE.
- kalau nak lebih cepat dan berkesan, dari dalam perlulah bantuan Set Perut Buncit Shaklee. Yelah, korang dah repair dari luar, suplemen ni akan bnatu repair dari dalam. Barulah luar dan dalam cantik.Ok, set ni membantu macam mana pulak??

1. Alfalfa ni membantu untuk detox dan membuang toksin dari badan. Bagi yang susah nak detox dalam sehari ke dua hari tu, bolehlah cuba Alfalfa ni. Confirm, esok paginya akan ke tandas untuk pesta detox. (Jangan main-main jika anda tidak detox dalam sehari ke 2 hari)


Sekarang ni Alfalfa tengah promosi tau.

Nak harga promosi dengan Yuse, boleh je..
Siap ada konsultasi, jadual pengambilan yang betul dari awal pengambilan dan info/tips sihat dan cantik.


2. Lecithin DAN Omega Guard pulak membantu nak pecahkan dan cairkan lemak dari makanan yg kita makan tu, So,lemak-lemak tepu yang dari dulu punya dan lemak yang baru masuk menyinggah tu, tak sempat nak tempek dah terbakar..dah mencair..dah pecah lemaknya. So, nanti tak delah nak bersarang lama-lama dalam perut tu. 

 


3. Herblax ni bagus tau, sebab bantu bersihkan usus dan akan keluarkan semua lemak yang ada di sekitar usus dan perut. Tu sebablah perut tu buncit. Yus suka Herblax ni, sebab kita akan rasa perut ringan dan kosong sebab Herblax dah keluarkan semua yang tak diperlukan oleh badan.




 Jika anda berminat, saya adalah RAKAN SHAKLEE anda yang sedia membantu. Cara pengambilan yang betul juga akan saya berikan. 

Pilihlah Shaklee kerana Shaklee sentiasa selamat, halal, berkesan dan semulajadi.

Anda boleh hubungi saya melalui :

Call/SMS/Whatsapp : 013-6406793
Emel: yusenazuinyusof@gmail.com




0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts