Kehebatan ESP Shaklee

Korang kene tahu..
Apa kelebihan ESP..?
Kenapa ESP betul betul hebat...?
Siapa yang boleh guna ESP...?

Jom kita tengok satu persatu..


ESP Shaklee bukan sekadar SOYA, tetapi adalah produk SOYA yang terbaik!!

Korang bayangkan..
Serupa macam kereta Ferrari lah. Ferrari bukan setakat kereta, tetapi kereta paling laju.
Psstt!!! Buggati kereta paling laju, tetapi tak ramai yang kenal Buggati tu apa lah gamaknya). 

Macam tu jugak ramai yang tak tahu ada produk SOYA yang lebih selamat diminum dan di ambil. Jadi adalah sangat tidak adil kalau ada pelanggan yang nak samakan ESP dengan air kotak seringgit, makan tauge ke, dan lain lain lah. 

Jom kita selidik lagi ESP ni.


Pada mulanya, ESP ni bukan produk yang dibancuh di belakang rumah tau. Tetapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee, SAINTIS tau.. Bukan Doktor PhD yang boleh main beli je.

Malah, kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (inilah pihak ke 3 tu). Dalam banyak banyak syarikat nutrisi, Shaklee je yang berani mintak pihak ke 3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya.

Syarikat lain tak mau buat sebab takut kantoi secara klinikal.



Korang kene tahu ni..

Badan kita memerlukan protein untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tidak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan kita.

Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino.

1- 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid dan dihasilkan oleh badan kita.

2- 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan ( TAKE NOTE ! Badan kita tak akan boleh hasilkan protein-protein ni)

Semua 9 nama essential acid amino ni korang boleh tengok kat sini. Ini lah tong ESP.


Dalam pasaran dunia, tak ada satu produk pun yang mamou membekalkan kesemua 9 essential amino acid ni, KECUALI ESP. Sampai sekarang pun, ESP adalah satu satunya produk yang mengandungi SEMUA essential amino acid ni.


Dalam 100g daging yang kita makan, mungkin cuma ada 10g saja kandungan protein yang ada. Selebihnya adalah " hampas".

Kenapa hampas?

Sebab makanan yang kaya protein sekalipun akan hilang kandungan protein apabila dimasak. Sebabnya protein akan musnah dalam suhu yang tinggi, lebih lebih lagi pada suhu makanan dimasaka.

Dan kalau masih ada pun sisa baki protein dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam & diserap oleh badan.. Sebab tu dah banyak makan ikan,ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protein dalam badan.

Tetapi protein dalam ESP tak musnah. Kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protein di dalamnya kekal berkualiti dan kekal berkesan pada tubuh.


Zaman sekarang banyak tanaman yang dah di ubahsuai secara genetik. Contoh paling mudah kita nampak, kita kacuk bunga biar bagi nampak lagi cantik atau buah supaya lagi sedap.

Antara produk popular yang dah diubahsuai secara ginetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai dan anggur yang tak ada biji. Korang mesti beli yang tak ada biji kan. 

Begitu juga soya. Produk-produk lain di pasaran banyak dah diubah secara ginetik. Ginetik mereka diubah suai supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyak dan sedap di makan. Tetapi korang yang ada penyakit. Haa..macam mana tu??

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi dah, struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser dan lain lain.

Tetapi ESP dibuat daripada soya bukan GMO ataupun ASLI. Setiap satu tin ESP diproses daripada 30kg soya.


Lagi tentang ESP. ESP ni low GI. Maksudnya ia ditukar kepada glukos dan tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus.

Korang perasan tak, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3 jam dah lapar balik dah. SEBABNYA, roti canai dan nasi lemak ni HIGH GI. CEPAT kenyang tapi CEPAT lapar sebab tenaga ditukar SEKALIGUS. Makanan HIGH GI macam ni juga tak bagus untuk pesakit kencing manis, sebab ia buat kandungan gula dalam badan mereka jadi tak stabil.

Tetapi ESP ni LOW GI.

Kalau makan pagi-pagi tu kadang-kadang tengahari pun masih rasa kenyang lagi. Bila kita masih rasa kenyang, kuranglah rasa asyik nak makan je tuh. Bila boleh kurangkan makan/kalori,ia bantu kita kuruskan badan.

ESP yang LOW GI ni bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis. ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka.



ESP memang TIADA kolestrol sebab ia dihasilkan daripada tanaman. Pesakit darah tinggi ni TAK ADA masalah ke nak makan ESP ni?

ESP ni tak ada asid urik, sebab asid urik ni hanya datang daripada badan, bukan makanan. Jadi, pesakit GOUT pun boleh guna ESP.

Dan sebab ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam dan diserap oleh badan. Jadi, badan kita pun boleh dapat kebaikan protein daripadanya sebanyak dan secepat mungkin.


Haaa!! Bestkan.. Memang ESP ni selamat untuk semua. Tak cuba tak tahu, dah cuba baru tahu kenapa ia bermanfaat kepada pesakit yang hadapi penyakit kronik.


Inilah serbuk ESP tu.. halus mulus. 
Sekarang ni PROMOSI ESP, so ambillah peluang ni untuk dapatkan 1 tong atau 2 tong.
Jimat sangat.


Nak order Set Shaklee dgn Yuse, boleh sms/Whatsapp Yuse : 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM DAN SELEPAS PEMBELIAN + JADUAL ERCUMA DAN BERTERUSAN)
Set Shaklee yang boleh anda dapatkan konsultasi percuma dan jadual pemakanan berterusan sebelum dan selepas pembelian:

+ SET BERPANTANG DAN PENYUSUAN
+ SET KESUBURAN SUAMI ISTERI
+ SET KEHAMILAN
+ SET KECANTIKAN KULIT
+ SET PELANSINGAN KONSEP 3B
+ SET RESDUNG / ASMA / ELERGI / EKZEMA
+ SET KESIHATAN SENDI DAN TULANG
+ SET KESIHATAN KANAK2 / ANAK PINTAR
+ SET TAMBAH BERAT
+ SET DIABETES / DARAH TINGGI
+ BUASIR / GOUT / MIGRAIN













0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts