Resepi Sihat dari ESP Shaklee

Setiap pelanggan Yuse, Yuse akan sediakan sekali resepi minum ESP selain daripada cara atau jadual pengambilan suplemen. Sebenarnya suplemen ni boleh je makan bila bila, tapi adalah lebih molek jika dipandu dengan cara yang betul supaya kesan lebih cantik, menarik dan cepat.



So, kali ni Yuse nak share 5 resepi sihat dan sedap untuk minum ESP. Korang boleh pilih nak cuba yang mana.. Simple je dan boleh dibuat dengan satu keluarga. Jom selidik satu persatu resepi. Resepi tambahan ESP pun ada.


RESEPI 1. Smoothie Dragon Fruit dengan ESP.



Bahan-bahan:

1/2 buah naga
1/3 cawan yogurt
3 sudu ESP Shaklee
4-5 kiub ais

Cara membuat :

Campurkan kesemua bahan dan blend. Bila siap, hidangkan dan rasai kenikmatannya.


RESEPI 2: Muffin ESP Mocha


Bahan-bahan:

1 1/2 cawan tepung serbaguna
3/4 gula putih
2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/3 minyak sayuran
1/3 cawan ESP
1 biji telur
1/4 cawan butter
1 sudu teh esen mocha

Cara membuat :

1. Panaskan oven shingga 200 darjah celcius.
2. Campurkan cawan tepung, gula, garam, butter, esen mocha dan baking powder.
3. Letakkan minyak sayuran di dalam cawan, masukkan telur dan ESP untuk penuhkan cawan.
4. Campurkan dengan acuan tepung tadi.
5. Bakar sehingga 20 hingga ke 25 minit atau sehingga masak.

Boleh lah menikmati selepas siap!!


RESEPI 3: Smoothie Pisang ESP



Bahan-bahan:

2 biji buah pisang
1 cawan yogurt
3 sudu ESP Shaklee
3 kiub ais

Cara membuat:

Campurkan semua bahan dan blend dalam 30 saat sehingga smothie pisang pekat.

Dah boleh hidang!!



RESEPI 4: Ice Blended Strawberry Lemonade ESP


Bahan-bahan:

2 cawan strawberry segar
3 sudu ESP
1/2 cawan ais
1/2 cawan jus lemon
2 sudu gula
3/4 cawan air masak
Beberapa helai daun pudina

Cara membuat :

1. Campurkan semua bahan dan blend dalam 30 saat.
2. Letak daun pudina di atasnya.
3. Hidangkan!!


RESEPI 5: Dark Chocolate Espresso ESP Cookies



Bahan-bahan:

1 cawan tepung serbaguna
1/3 cawan ESP
1/2 cawan koko
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan butter
1 1/2 cawan gula
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu instant espresso powder
8 oz.coklat hitam (4 oz. dicairkan dan 4 oz. dihiris halus halus)

Cara membuat:

1. Panaskan oven sehingga 250 darjah Farenheit
2. Adunkan dan kacau tepung, ESP, koko, baking powder, garam dan tepikan.
3. Campurkan dan pukul butter dan gula sehingga ringan.Tambahkan telur, sebiji demi sebiji pada satu masa, pukul lagi dan masukkan vanilla.
4. Campurkan espresso powder dan coklat yang sudah dicairkan bersama-sama bersama acuan butter tadi. Kemudian masukkan adunan tepung secara perlahan- lahan.
5. Masukkan coklat yang sudah dihiris tadi
6. Buat doh menggunakan sudu dalam 3 inci.
7. Bakar sehingga permukaannya kelihatan kering selama 14-15 minit. Kemudian terbalikkam untuk pastikan semua permukaan kering dan rangup.


YEAHHH.. Bestkan.. Pelbagai resepi boleh diolah. Pada yang suka kurma, boleh je blend dengan kurma. Special bagi ibu hamil kan.

Resepi tambahan : ESP + Fresh Milk + Kurma ( kurma direndam dalam susu sehingga lembut, kemudian blend/ shake dan campurkan dengan satu sudu ESP)

Simple je kan!! Ada lagi resepi tambahan : 

1. ESP + Fresh Milk (samada susu kotak atau susu tepung)
2 .ESP + Susu Anmum
3. ESP + Performance Drink Shaklee + Meal Shake Shaklee
4. ESP + Nesvita 
5. ESP + Jus Twister Tropicana
6. ESP + Ribena
7. ESP + apa-apa jus buah ( tembikai, lobak putih, epal, peria, pegaga)
8. ESP + Milo/ Horlicks
9. ESP + Sirap Bandung
10. ESP + Fresh Milk + 1 sudu Oat + 1 sudu serbuk koko (blend)
11. ESP + Koko + Oat


Ok...nanti kalau ada resepi lagi, Yuse share lagi ok..
Kalau nak mencuba, tetapi ESP tak ada??
Masa promosi ni lah peluang TERBAIK nak grab 1 atau 2 tong tau.

Nak harga murah dan resepi lagi banyak!!
Belum masuk resepi nak buat masker lagi ni..heheheh


                                         

Nak order Set Shaklee dgn Yuse, boleh sms/Whatsapp Yuse : 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM DAN SELEPAS PEMBELIAN + JADUAL ERCUMA DAN BERTERUSAN)
Set Shaklee yang boleh anda dapatkan konsultasi percuma dan jadual pemakanan berterusan sebelum dan selepas pembelian:

+ SET BERPANTANG DAN PENYUSUAN
+ SET KESUBURAN SUAMI ISTERI
+ SET KEHAMILAN
+ SET KECANTIKAN KULIT
+ SET PELANSINGAN KONSEP 3B
+ SET RESDUNG / ASMA / ELERGI / EKZEMA
+ SET KESIHATAN SENDI DAN TULANG
+ SET KESIHATAN KANAK2 / ANAK PINTAR
+ SET TAMBAH BERAT
+ SET DIABETES / DARAH TINGGI
+ BUASIR / GOUT / MIGRAIN
















0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts