Berpuasa dengan Sihat dan Bertenaga

Salam Ramadan..



Masih belum terlambat nak ucapkn selamat berpuasa kepada seluruh umat islam. Alhamdulillah tahun ni masih diberi umur untuk berpuasa. Kali ni puasa lain skit..sebab pertama kali berpuasa dengan suami dan jauh dari emak dan arwah abah..

Biasalah dah meningkat dewasa ni pelbagai jalan cerita kita lalui kan. Puasa ni memang memerlukan tenaga. Kalau tak ada tenaga alahaii..melempek lah dari tengahari sampai lah petang. Tapi kali ni JOM sama sama dengan Yuse, kita cuba SET PUASA SHAKLEE.

Set Puasa Shaklee ada 3 bahagian:

1.Set Puasa BAJET.



2.Set Puasa POPULAR.



3.Set Puasa OPTIMUM.



Sampai ada 3 set kan.. SPECIAL untuk korang semua. Kenapa sampai ada 3 set??

Sebab Yuse nak semua orang di luar sana rasa sihat ketika berpuasa dan sampai lah habis berpuasa dan hari seterusnya. Jadi apa salahnya kita tolong dan share bersama sama khasiat semulajadi ini.

Meh Yuse kongsikan khasiat dan kebaikan setiap satu dalam set set ini. Lepas tu, korang boleh pilih yang mana pilihan hati korang.


1. ESP (Energizing Soy Protein)

- ESP mempunyai glisemic yang rendah yang bukan sahaja bagus untuk pesakit kencing manis. Namun ESP ni memyebabkan makanan yang dimakan akan dihadam secara perlahan lahan oleh perut yang menyebabkan tenaga dilepaskan secara perlahan lahan dan konsisten untuk rasa kenyang lebih lama.
- ESP bagus untuk ibu yang menyusu di bulan puasa. ESP membantu di dalam penghasilan susu ibu yang berkualiti kerana protein merupakan komposisi penting di dalam susu ibu. Yang paling best, susu ibu akan lebih pekat dan berkrimm.!!
- ESP bagus untuk pesakit gastrik. Mereka tak perlu bersusah hati ye. Sebab ESP ni bersifat alkali dan mampu menyeimbangkan asid di dalam perut di samping membaiki sel sel perut yang tercedera disebabkan asid gastrik tersebut.
- ESP juga membantu memberi tenaga berkekalan sepanjang hari kita berpuasa.
- ESP ada estrak protein. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbandung makanan tinggi karbohidrat.

2.PERFORMANCE DRINK (PD)

- PD membantu elak dehidrasi dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
- PD ada formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta merta dan berterusan, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.
- PD boleh dijadikan juadah berbuka puasa kerana ia dapat membantu menambah semula tenaga. Jadi kita tiada alasan utnuk tidak perform solat terawih, bertadarus, qiamullai samada si surau, masjid ataupun dirumah.
- PD dibancuh dengan jus Tropicana sangat sedap !!!

3. MEALSHAKES

- Multivitamin dan multimineral yang dilengkapi dengan protein dan fiber.
- Sangat sesuai untuk mereka yang sukar untuk menelan pil vitamin ataupun suplemen di sepanjang bulan Ramadan.
- Sesuai diambil waktu sahur ataupun berbuka
-FIBER- membantu system penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda rasa kurang lapar lebih lama.
- Boleh diberikan kepada kanak kanak yang mula belajar berpuasa kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang berpanjangan di samping dapat membina ketahanan badan kanak kanak.
- Best kan!! Setiap set ada kelebihan tesendiri dan tak rugi kalau seisi keluarga sama sama ambil Set Puasa ni. Pasti rasa menyesal sebab tak mencubanya dari dulu.

Yuse sharekan beberapa testimoni yang mengambil Set Puasa ini.






CARA PEMBELIAN SET SET SPECIAL BULAN PUASA / SET RAMADAN

Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang mana mana Set Puasa yang paling sesuai dan tepat dengan anda. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cikgu Yuse
Ig @cikguyuse
Email :yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area: Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya

0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts