Kebaikan Mealshakes Best!!

Woooowww..


Promosi bulan June ni sangat lah best. Orang kata promosi nak bagi perut kenyang dan sihat tubuh badan, Haaa gitu..!!!

Salah satunya ialah Mealshakes. Yuse panggil Mealshakes ni tong kuning yang debab..hahah
Bukan apa..tong Mealshake ni comel sangat..tu yang budak budak suka..siap ratah bagai.. Better ratah Mealshakes dari ratah Milo (Yuse lah tu..hahhaha)


Ok jom kita senaraikan kisah lagenda Mealshakes ni.

Mealshakes ni bukan popular di kalangan kanak kanak je malah seisi keluarga pun tumpang gembira dengan kepopularan Mealshakes ni. Bermacam macam kisah baik atau kelebihan Mealshakes ni, ia sesuai untuk ibu yang menyusu, ibu yang mengandung, mereka yang mahu berdiet, para atlit dan macam macam lagi..


6 kisah fakta tentang Mealshakes.


1. Nutrisi Lengkap

  

Menyediakan 24 jenis vitamin A hingga Z, mineral dan 'Trace Mineral'. Kekurangan 'trace mineral' akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
*sesuai untuk mereka yang SUSAH menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan*



2. Membekalkan Nutrien kepada sel sel


Kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
* badan lebih sihat. Malah protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu ibu yang menyusukan anak.*


3. Untuk Pembesaran


Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel sel dalam proses membesar.
*sesuai untuk tumbesaran anak anak dan juga sesuai untuk ibu ibu yang mengaandung*


4. Anti-oksida


Mengandungi lengkap vitamin B Complex, Iron, Copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit.
* sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus*


5. Detox


Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut /  buang air besar ) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
* sesuai untuk kanak kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit*


6. Diet terbaik


Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan rasa kurang lapar dengan lebih lama. Boleh diberikan kepada kanak kanak yang mula belajar berpuasa kerana kandungan protein dan  seratnya memberi rasa kenyang berpanjangan disamping dapat membina ketahanan badan kanak kanak,
*sarapan yang paling mudah dan cepat disediakan. Ibu menyusu yang berpuasa digalakkan untuk mengambil sebagai minuman /  makanan tambahan.*

=======================================================================

Kebaikan Mealshakes ialah:

  • rasa vanilla yang menjadi kegemaran kanak kanak
  • sesuai untuk kanak kanak berumur 1 tahun ke atas
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast
  • rendah lemak tetapi kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sera kalsium yang penting tumbesaran kanak kanak
  • memberi tenaga dan menguatkan sistem imun kanak kanak
  • memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • mengurangkan ekzema kepada kanak kanak dan juga orang dewasa
  • meningkatkan selera makan anak
  • jika anak yang kerap demam, alhamdulillah lazimnya kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan suplemen berbentuk tablet
  • menangani masalah sembelit pada kanak kanak
  • amat bagus untuk kanak kanak yang obesiti

Ada beberapa testimoni yang perlu anda beri perhatian !!

Testimoni 1.



Testimoni 2.



Testimoni 3.



Testimoni 4.



Testimoni 5.



Testimoni 6.




                                  

CARA PEMBELIAN MEALSHAKES (PROMOSI BUY 3 FREE 1)

Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang Mealshakes yang debab gebu ni. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.


Cikgu Yuse
Ig @cikguyuse
Email :yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area: Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya
Pos Seluruh Malaysia

3 comments:

  1. saya suka meal shakes, senang membuang

    ReplyDelete
  2. Mana yg tak suka pil..boleh ambil mealshakes..

    ReplyDelete
  3. anak2 suka sangat dengan mealshakes. hebat kesan mealshake ni.

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Recent Posts