BUKU SUKA BACA !!!

Jom sama sama like dan amin kan..semoga kita sama sama dipermudahkan urusan dan sihat selalu.
Pagi ni nak dikisahkan tentang buku motivasi yang Yuse baca untuk dapatkan motivasi diri. Yuse tak fokuskan buku motivasi dari pakar motivasi mana, tapi Yuse suka buku Wanita Mingguan ni.
----------------------------------------------------------------
Kisah Beli Buku :
Singgah 7e sebab nak beli Choki Choki..sebelah tu pulak kedai buku. Dia dah masuk 7e, Yuse duk tercanguk depan pintu cermin kedai tu tengok buku.
Dia keluar dr 7e, dia tanya.." ( panggilan manja) nak buku ke..? .
Yuse pun jawab..(panggilan manja) ermmm...nak..boleh ke?"
Tak cakap apa..terus tolak pintu dan masuk. Ok Yuse memang suka masuk kedai buku selain daripada kedai homedecore. Muka pun..wahhh..banyaknya buku. Sebenarnya nak cari buku Mingguan Wanita. Sebelum ni emak Yuse selalu beli, Yuse tumpang baca, tapi sekarang kenelah beli sendiri..hahaha. Dah tengok buku tu dan buat pilihan dalam hati nak 2 sebab belek belek tadi info dlmnya best best!!
Ok part bodek ni!!
" Ok..(panggilan manja, mata berkelip kelip) nak buku ni boleh?" Yuse dah pegang 2 buku ni.
" Nak 1 ke 2?"
" ermm..rasa nk 2 2 sebab cerita kali ni mcm best dan ade info update entry, boleh ke nak 2?"
Keluar duit.."nah.. satu rm 4, dua rm 8.. Ambillah.."
Yuse pun tersenyum, pergi kaunter..rasanya owner kedai tu..tunjuk buku, bagi duit, dapat balance, dapat buku, ucap terima kasih dan senyum!!
Terima kasih sayang!!
------------------------------------------------------------
Dalam ni banyak kisah yang boleh membangkitkan motivasi diri dari segi keluarga, rumah tangga, diri sendiri, pekerjaan, motivasi diri dan kejayaan seseorang. Tak semestinya kisah artis, tetapi ada juga kisah daripada orang seperti kita di luar sana yang bangun dari jatuh dan bersemangat tinggi untuk teruskan kehidupan setiap hari.
Part yang Yuse suka!!
 wanita inspirasi, ramai wanita yang berjaya dalam bidang yang mereka ceburi terutamanya bidang perniagaan.
 keranamu guru, part yang membina dan bangkit memotivasikan diri, dan kuatkan semangat seorang guru mendidik anak bangsa.
 motivasi, part yg adakalanya terkena batang hidung sendiri dan tips membina.
 mistik, part ni best sebab Yuse suka. Bukan sebab taksub tapi ia buat Yuse jd lbh berjaga jaga!!
Pada Yuse, ini motivasi!!
(panggilan manja ) juga motivasi!!
Seronok kan bila membaca. Sekurang kurangnya kita dapat tahu apa yang ada dalam diri kita tapi kita tak tonjolkan kelebihan itu. Motivasi diri kita datang dari diri kita sendiri. Buku motivasi anda apa pula??



NAK JOIN KAMI??


CARA DAFTAR SHAKLEE

Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi dan cara yang betul untuk mendaftar Shaklee secara SAH !! Anda juga akan dapat "secret group shaklee" yang supportive dan dibimbing dari bawah untuk mulakan bisnes dan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cikgu Yuse
Ig @cikguyuse
Email :yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area: Sepang,  dan KLIA
Pos Seluruh Malaysia



0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts