KANSER STAGE 4 SEMBUH................................. SELEPAS AMALKAN VIVIX !!!


Assalamualaikum semua..
Lama sudah tak bersiaran..kali ni bila bersiaran Yuse nak kongsi dengan pembaca semua kisah benar daripada seorang pesakit kanser  stage 4.

Jom kita baca dulu kisahnya ye..

================================================================

SEMBUH DARI KANSER  " STAGE 4" 
- SELEPAS AMALKAN  VIVIX SECARA KONSISTEN. - 

Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan menghidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. Pada usia 10 tahun anaks aya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.

Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktoe check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasalah bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik. Doktor pun tak dapat detect penyakit anak saya. Sampai satu masa doktor ambil darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak-kanak. Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya menghidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan belaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai bagi perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukkan ke wad KK3 di pedriatik HKL. Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakiy pergi ke hospital swasta yang menelan belanja agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.Tapi satu yang saya ingat sampai hari ini. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaanya dirinya. Justeru itu saya berusaha mencari suplemen bagi anak saya. Dari satu suplemen ke satu suplemen tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Sahklee.

Alhamdulilah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong, anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pda 20 JULAI 2016. Satu berita yang menggembirakan. Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yang tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak disekolahnya. Saya pun tidka perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

Syukur Alhamdulillah. Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.




==================================================================

Dah baca kan..hati seorang ibu itu sangat unik kan..apa jadi pada anak walaupun sedikit, risaunya hanya seorang ibu yang fahami.

Jom kita baca mengenai Vivix Shaklee ni yang boleh rawat masalah kanser ini..


BAGAIMANA VIVIX BOLEH MEMBANTU PESAKIT KANSER?

Vivix mengandungi resveratoral yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak (seperti sel kanser). Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri sendiri dengan sendirinya (Apoptosi) dan menyebabkan kanser berkurang dan akhirnya hilang.
Vivix bukanlah sejenis ubat yang mengandungi dadah, malah ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Ia dibuat daripada 4 ekstrak botani iaitu:
  • Anggur muscadine
  • Lobak ungu
  • Elderberry Eropah (Sambucus Niagra)
  • Polygonum Cuspidatum
Menurut laporan daripada kajian terbaru yang dibuat oleh University of Missouri pada tahun October 2013; lebih banyak sel kanser yang mati jika pesakit dirawat menggunakan gabungan resveratrol (kandungan utama Vivix!) dan radioterapi berbanding rawatan dengan radioterapi sahaja.
4 mekanisma utama penuaan selular:
  1. Kerosakan DNA - Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
  2. Pengawal Genetik (Fitrah) - Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
  3. Penurunan Tenaga Selular - Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) - Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondria
  4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) - Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute  of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol. Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.


CARA PEMBELIAN VIVIX


Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang VIVIX yang HOT SELLER ni. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cikgu Yuse
Ig @cikguyuse_yusof
Email :yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area:  Sepang dan KLIA
Pos Seluruh Malaysia


0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts