PESAKIT KANSER MASIH ADA HARAPAN UNTUK SEMBUH..............................................DENGAN VIVIX !!!

Siapa yang tak gerun bila dengar perkataan kanser. Memang tak dinafikan ada yang berjaya sembuh. Tapi ramai juga yang menghembuskan nafas terakhir disebabkan kanser.
Kalau melihatkan statistik WHO, kanser merupakan antara penyebab utama kematian di dunia. Saban tahun, jumlah kematian yang disebabkan oleh kanser semakin meningkat.
Jadi untuk kali ini Yuse nak kongsikan bagaimana sel kanser boleh merebak dan bagaimana VIVIX boleh membantu mencegah dan merawat kanser. 

Bagaimana Sel Kanser Membiak?

Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk mengidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda, ia akhirnya akan menjadi sel kanser. Lihat, betapa pentingnya sel diperbaharui.
Vivix membantu membaik pulih sel rosak dan mati sekaligus mencegah dan merawat kanser

Cegah dan Rawat Kanser Dengan Shaklee Vivix

Vivix merupakan satu rawatan alternatif bagi merawat penyakit kanser terutamanya kanser payudara. Kelebihan yang ada dalam sebotol Vivix memberikannya cadangan terbaik untuk mengatasi dan merawat kanser.
Bagaimana Vivix boleh membantu?
Kandungan utama dalam Vivix adalah Resveratrol yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.
Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser:
  • Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011, beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  
  • Dalam satu kajian 2008 pada kultur selresveratrol membantu menyekat perkembangan kanserpayudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yangmenandakan permulaan pembentukan sel kanser.
  • Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).
  • Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 

Hasil Kajian Keberkesanan Resveratrol Terhadap Sel Kanser

Terdapat beberapa kajian kukuh berkenaan keberkesanan resveratrol yang membantu merawat kanser. Antaranya:

1. Kanser Payudara

Resveratrol mendorong merencatkan pertumbuhan sel kanser daripada bermutasi pada kanser payudara.


2. Kanser Kolon

Graf menunjukkan penurunan dan perencatan pertumbuhan sel kanser secara signifikan dengan pengambilan resveratrol.3. Kanser Prostat

Gambarajah menunjukkan resveratrol menyekat perkembangan kanser prostat secara signifikan.4. Kanser Peparu
Resveratrol dengan poliganum cuspidatom membantu menyekat pertumbuhan sel kanser daripada bermutasi kepada peparu.
Walaupun ada hadis-hadis Nabi yang bermaksud, “bahawa setiap penyakit ada ubatnya”, masih banyak lagi kaedah rawatan yang belum kita ketahui. Apa yang kita ketahui hanya sedikit sahaja, Allah yang Maha Mengetahui. Walaupun demikian, kita sebagai pesakit perlulah berusaha mencari di mana sahaja kita ketahui ada kaedah rawatan yang berkesan, khususnya rawatan yang berasaskan sains perubatan moden. Di samping itu berdoalah sebanyak-banyaknya kepada Allah jua.

CARA PEMBELIAN VIVIX


Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang VIVIX yang HOT SELLER ni. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cikgu YuseIg @cikguyuse_yusofEmail :yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.myCall/sms/whatsapp: 0136406793COD Area:  Sepang dan KLIA & Pos Seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts