ADA SEBAB LAIN KENAPA DIABETES BOLEH TERJADI SAMPAI KENE POTONG KAKI.

KEKURANGAN L-ARGININE ANTARA FAKTOR KENAPA BERLAKUNYA KENCING MANIS.


Hahhaha, semalam korang baca tak pasal NECROSIS ? terima kasih siapa yang share semalam , dan baca penerangan aku pasal kematian sel itu. Tapi hari ini pulak, cerita pasal salah satu asid amino yang badan kita boleh hasilkan iaitu ARGININE. Hhaha, tapi jap, tapi kenapa pulak dia ada kaitan dengan necrosis ? Hahhaa itu kau sambung baca lagi nih.



KEPENTINGAN ARGININE KEPADA BADAN
Untunglah badan yang Allah buat nih, sebab ada satu elemen asid amino yang dipanggil Arginine yang bantu kita untuk kekal sihat. Kau tahu tak arginine ni buat apa ? Banyak fungsi dia. fungsi dia yang biasa ialah
> elakkan inflamasi
> mengendurkan arteri kita bila darah tinggi
> tingkatkan imunisasi badan
> kurangkan kesakitan otot
> serap kotoran yang masuk pada buah pinggang


Yang tuh antara fungsi fungsi arginine, sampai bebaru ni, benda ni dapat sambutan dikalangan penyelidik, katanya boleh sembuhkan diabetes, darah tinggi, mati pucuk dan macam macam lagi. Nampak tak badan kau nih, special boleh hasilkan arginine nih, Baguskan.






TAPI KENAPA BOLEH JADI KENCING MANIS 
AKHIRNYA ?

Korang tahu tak sebab apa ? Jawapan dia sebab bekalan arginine tuh dah TAK CUKUP. Hahhaa, ye, eh sikit sangat ke badan kita hasilkan arginine nih ? Ye, memang tak cukup. kau tahu tak pasal apa ? Semuanya sebab tak cukup NUTRISI. Tambah lagi bila badan kau mula dah rosak. Kenapa atlet sukan yang stop boleh rosak badan dia, semuanya sebab kekurangan arginine nih.

> LUKA/NECROSIS - sebabkan sel mula dah mati, arginine yang ada tuh terpaksa guna untuk sembuhkan luka yang dah berlaku.

DARAH TINGGI - bila kau tak jaga makan, arteri dah berkolesterol, dan ada plague, arginine dalam badan kau kena ambil jugak untuk elokkan balik arteri yang ada

IMUNISASI - sebab sebab kau mula dah lemah kena serang virus patogen semua, akhirnya arginine yang badan kau pakai smeuanya kena pakai

OTOT CEDERA - lagi teruk sebenarnya ahli sukan yang cedera, lagi tak jaga makan, habislah arginine terpaksa pakai lagi

>BUAH PINGGANG - yang ni kau makan tah apa apa, lagi lagi makanan tak berkhasiat, penat buah pinggang kau, kena ambil banyak arginine untuk bantu keluarkan toksik semua dalam buah pinggang kau.







Kau nampak tak ? sebab badan kau mula tak sihat sebab permakanan, habis rosak satu sistem badan, dah mula tak seimbang, bila benda ni sentiasa berlaku, lama lama kau akan perasan, berlakunya rintangan insulin, tak dapat bekerja dengan baik, dan akhirnya berlakulah DIABETES. Bila kau tak jaga lagi, jawabnya luka makin teruk, bila luka tak dijaga, jangkitan kuman, habis kau kena NECROSIS, sampai boleh kena potong kaki kau. hahhaa, Itu kau refer gambar semalam, gambar yang kaki gelap luka luka tuh, semuanya sebab tak cukup nutrisi, campur lagi gaya hidup tak sihat kita semua. hahahhaha.

KENA AMBIL EXTRA ARGININE KE ?

YA, WAJIB. Sebab badan kau pun makin lama makin tua, bukannya bagus sangat dah untuk hasilkan arginine nih. Jadi kau perlukan sumber arginine tambahan dari luar. Hhaha, ada macam macam makanan yang ada arginine nih. TApi nak paling best, aku cadangkan ESP SHAKLEE senang. Memang shaklee ni buat bagus punya, cukup semua asid amino, dari yang 9 yang essential termasuk jugak yang non essential. Yang non essential ni ada arginine. Hhahaha, nampak tak kena minum ESP ? Hahha, tetiba bila aku baca pasal nih, aku terus nak bancung cinch shake aku lepas habis task nih, eh perisa coklat sedap weih, NYUM NYUM !! . Jadi faham tak kisah ARGININE, KENCING MANIS dan NECROSIS semalam ? Hahhahahhaa


KEBAIKAN ESP SHAKLEE :

  • ESP Shaklee meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut.
  • ESP Shaklee mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%.
  • 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang.
  • 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung.
  • 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.
  • ESP Shaklee menghalang pembentukkan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki.
  • ESP Shaklee mengelakkan kerosakkan buah pinggang. Protein haiwan boleh merosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang.
  • ESP Shaklee mengandungi kandungan protein yang lengkap dan isoflavene yang mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan oleh badan untuk melawan kanser.
  • Protein dan isoflavene dalam ESP Shaklee bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal terus membiak menjadi sel kanser.
  • Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan.
  • Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bakteria/virus.
  • Lysine dalam ESP Shaklee jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%.
  • ESP Shaklee jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda.
  • ESP Shaklee jika diamalkan bersama Caratomax Shaklee dan Ostematrix Shaklee mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda.
  • Protein ESP Shaklee menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna.
  • ESP Shaklee terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya.
  • ESP Shaklee membina sel otot, kulit dan hormon yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan dan menyokong kesihatan jantung dan prostat (lelaki).
  • ESP Shaklee mengawal 'mood swing' pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.


CARA MEMBUAT PEMBELIAN ESP DAN VIVIX

Cara 1.
Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang ESP dan VIVIX yang HOT SELLER ni. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cara 2.
Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cikgu Yuse
SID 1116840
Ig @cikguyuse
Email : yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area:
Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, KLIA dan Cyberjaya
Pos Seluruh Malaysia      

0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts